|
JADŁOSPIS PONIEDZIAŁEK | 22.04.2024 | ŚNIADANIE | Chleb [pszenno-żytni] z masłem 82%szynka konserwowa wieprzowa[soja] , talerz warzyw mieszanych[pomidor ,papryka czerwona, sałata lodowa ,ogórek]bawarka[mleko ] | OBIAD | Zupa grochowa na wywarze warzywnym z kiełbasą i ziemniakami zmielone pestki z dyni, kluski leniwe z bułką tartą[ser, pszenica,jajka], surówka z marchewki i jabłka, kompot śliwkowy. | PODWIECZOREK | Weka pszenna [pszenica]z masłem 82%,pasta z sera żółtego, rzodkiewka, sałata lodowa, herbata | WTOREK | `23.04.2024 | ŚNIADANIE | Zupa mleczna z z płatkami owsianymi [mleko, owies] chleb Smakosz [pszenica] z masłem 82%, polędwica drobiowa, talerz warzyw mieszanych[pomidor, rzodkiewka, sałata lodowa ,papryka czerwona] herbata. | OBIAD | Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym [ seler,śmietana]z ryżem i natką pietruszki,pulpety drobiowe z sosem chrzanowym z kaszą wiejską[ pszenica, jęczmień, śmietana] sałatka szwedzka, kompot owocowy. | PODWIECZOREK | Chałka drożdżowa [pszenica]z masłem 82% maślanka truskawkowa -wyrób własny[maślanka]herbata żurawinowa. | ŚRODA | 24.04.2024 | ŚNIADANIE | Stół szwedzki: chleb wieloziarnisty i chleb słonecznikowy[ pszenica] z masłem 82% ,szynka z Bobrownik [soja], kabanos wieprzowy, talerz warzyw mieszanych; ogórek, pomidor, papryka czerwona sałata lodowa,kawa inka[żyto ,mleko]. | OBIAD | Zupa barszcz czerwony zabielana [seler, śmietana ,jogurt] z ziemniakami i natką pietruszki, łazanki z mięsem i kapustą [pszenica,jajka], sałata lodowa, kompot owocowy. | PODWIECZOREK | Kasza manna na mleku [mleko, pszenica] z kakao, banan. | CZWARTEK | 25.04.2024 | ŚNIADANIE | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianym,chleb płatek z masłemserekBieluch, talerz nasion mieszanych[ dynia, słonecznik, rodzynki, żurawina], sok jednodniowy" Pomarańczowa kraina" [jabłko, pomarańcz ,seler naciowy]. | OBIAD | Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym i natką pietruszki z ryżem [pszenica, śmietana ,jogurt], schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, sałatka z kapusta białaz koperkiem, kompot z owoców mieszanych. | PODWIECZOREK | Jogurt truskawkowy z granola owocowa, pestki z dyni mielone [jogurt, pszenica]-wyrób własny . | PIĄTEK | 26.04.2024 | ŚNIADANIE | Chleb [pszenica-żyto]z masłem 82% ,pasta serowo-jajeczna[jajka, majonez, ser], talerz warzyw mieszanych;ogórek kiszony, papryka czerwona, pomidor, sałata lodowa,kakao[mleko] | OBIAD | Zupa rosołek z makaronem ryżowymna kaczce [seler ,pszenica],hamburger rybny [Miruna, pszenica,jajka],ziemniaki | PODWIECZOREK | Weka [pszenica] z masłem,kurczak z Bobrownik, ogórek kiszony,pomidor, sałatalodowa herbata żurawinowa |
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA DO PICIA DOSTĘPNA PRZEZ CAŁY DZIEŃ NA SALACH. W powyższym jadłospisie wyróżnione tłustą czcionką i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr.2 z dnia 25 X 2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.Do przygotowaniu posiłków używane są następujące przyprawy: pieprz ,sól majeranek, lubczyk,ziele angielskie,bazylia ,oregano, zioła prowansalskie.
|
|
|